Eco-educație

Traseul tematic al apelor minerale

Borvizes tanösvény
Este un traseu educativ pedestrian tematic, ce integrează 10 locații unde apar la suprafață diferite tipuri de ape minerale. Pornește de la izvorul Diovápai, la intrarea dinspre Odorhei în Corund. Are lungimea de 7 km, se poate parcurge în cca. 2-3 ore. Ajunge și la Dealul Melcului, apoi se termină la DN13A, la Fântâna Sărată.

Detalii…

Traseul de biciclete de la Corund

Kerékpáros tanösvény
Este un traseu cicloturistic de dificultate medie, ce oferă ciclistului bucuria de a descoperi platoul vulcanic din jurul comunei Corund. Trece prin localități tradiționale risipite, cătunuri: Fântâna Brazilor, Valea lui pavel, Calonda. Se poate parcurge într-o zi de vară fără probleme, deoarece platoul vulcanic nu are mari diferențe de nivel. Pornește de la Expoziția ariilor protejate, apoi trece prin Drumul Crucii, panorama Corund, Calonda, intersectează DN13A pe pasul Calonda, trece pe lângă cărbunari, ajunge la situl Natura2000 Tinovul de la Fântâna Brazilor, apoi prin Valea lui Pavel, ajunge la panorama Piatra Moric, apoi coboară la Dealul Melcului.  Biciclete se pot închiria de la Custodie. Facilităm și organizare de cazare sau gustare tradițională pe platoul vulcanic.

Detalii…

Expozitia ariilor protejate (site in constructie)

Természetvédelmi kiállítás
În curtea Custodiei (Centrul vechi al Corundului, nr. 847) se află o mică expoziție în aer liber unde vizitatorul poate accesa informații legate de cele 4 arii protejate din zonă, despre biodiversitatea și geodiversitatea din areal. Tot aici se poate descoperi relieful 3D al zonei, ba chiar și se poate cunoaște funcționarea unui dispozitiv de uscare cu razele soarelui pentru fructe, fructe de pădure, ciuperci, plante medicinale, ceaiuri.

Detalii…

Concursul biodiversității

Természetvédelmi verseny
Concursul pe echipe este organizat elevilor din clasele 5-8 din județul Harghita. Una din etape se termină de Ziua Internațională a Biodiversității.

Alte programe, tabere

Természetvédelmi verseny
Custodia noastră organizează la cerere zile tematice, tabere de conservare a mediului, etc.

Detalii…