Ecoturism

SLOW TOURS TRANSYLVANIA

Promenadă la Corund

Este un program ecoturistic ce leagă printr-o cursă regulată de căruță trasă de cai toate ateliere tradiționale meșteșugărești de olărit, de prelucrare de iască respectiv țesătorie tradițională.

Drumeții, ture pe jos

Borvizes tanosveny
Traseul tematic al apelor minerale Este un traseu cicloturistic de dificultate medie, ce oferă ciclistului bucuria de a descoperi platoul vulcanic din jurul comunei Corund. Trece prin localități tradiționale risipite, cătunuri: Fântâna Brazilor, Valea lui pavel, Calonda. Se poate parcurge într-o zi de vară fără probleme, deoarece platoul vulcanic nu are mari diferențe de nivel. Pornește de la Expoziția ariilor protejate, apoi trece prin Drumul Crucii, panorama Corund, Calonda, intersectează DN13A pe pasul Calonda, trece pe lângă cărbunari, ajunge la situl Natura2000 Tinovul de la Fântâna Brazilor, apoi prin Valea lui Pavel, ajunge la panorama Piatra Moric, apoi coboară la Dealul Melcului.  Biciclete se pot închiria de la Custodie. Facilităm și organizare de cazare sau gustare tradițională pe platoul vulcanic.
detalii …

Ture cu biciclete

Custodia închiriază biciclete pentru a savura frumusețile zonei prin ture cu bicicleta. Oferim și ghidaj la cerere, sau organizăm ture de jumătate de zi sau pentru toată ziua cu gustare tradițională.

Detalii…

Ture cu căruța

Szekeres túrák
Ture de jumptate de zi în apropierea Corundului: Piatra Găurită, pasul kalonda, cprbunarii, Drumul Crucii, panorama Corund, Valea lui Pavel, Dealul Melcului, Izvorul Fingó.

Detalii

Ture cu autocarul, autoturismul propriu

Buszos, autós túrák
Ziua tematică a meșteșugurilor tradiționale: Programul se concentrează asupra prezentării a 5-6 meșteșuguri vii tradiționale din zonă (prin vizite la meșteri): materiale, etape de prelucrare, unelte, forme, motive, produse finite.  Vizitatorul primește informația de la meșterul în sine.

Detalii…