Rezervații

Arii protejate

Sóhát és Sószoros

Muntele și Canionul de Sare

Pârâul Corund a despicat în două Muntele de Sare, astfel s-a format Canionul de Sare cu diferite formațiuni de sare la suprafață: dolina, lapiezuri, conopide de sare, grote, stânci și creste de sare.  Un obiectiv specific îl reprezintă Băile tradiționale cu nămol terapeutic de origine minerală. Varietatea formelor și vietățiilor naturale poate fi vizitat single sau în grupuri organizate, care pornesc  din oră în oră cu ajutorul ghizilor Custodiei (din data de 30 iunie 2012).

Csiga-domb

Dealul Melcului

Cea mai mare ivire de aragonit din România, aflată la ieșirea din Corund spre Praid. Pe poteca aflată în teritoriul minei vechi vizitatorul are ocazia să parcurgă traseul de vizitare și să privească peisajul pitoresc de pe punctul de belvedere. Izvorul activ  cu dioxid de carbon, sare, fier, carbonat de calciu, hidrocarburi și sulf construiește și în prezent  dealul, fiind un muzeu viu al formării aragonitului turcoaz.  Vizavi de rezervație, pe drumul 13A se inaugurează Muzeul de Aragonit, probabil la 01. Iulie 2012.

Fenyőkúti-Tőzegláp

Tinovul de la Fântâna Brazilor

Tinovul reprezintă datorită condițiilor oligotrofe, microclimei răcoroase un refugiu pentru multe specii de plante și amfibieni relicte glaciare. Este situat la o distanță mai mare de drumul principal și poate fi vizitat numai cu supravegherea Custodiei. Datorită florei și faunei speciale face parte din rețeaua Natura2000.

 

Reguli de vizitare:

Nu tăia copaci!
Nu dăuna flora, fauna!
Nu lăsa în urma ta deșeuri!
Nu colecta bureți, ciuperci!
Nu rupe flori, plante. Fotografiază-le!
Vânatul este interzis!
Nu te abate de la poteca marcată!
Pescuitul interzis!
Camparea interzisă!
Focul deschis interzis!
Intrarea cu vehicule motorizate interzis!

Hartă de ansamblu

*Click pentru mărire!

korpa.ro - Hartă de ansamblu